Home / Despre

Despre

Mai jos veți găsi o scurtă descriere a fiecărui condiment, împreună cu idei de utilizare.
Simțiți-vă liber să schimbați condimente organice și convenționale în rețetele dvs.

Cele mai populare condimente

Iată un ghid rapid pentru unele dintre cele mai populare
și mai bine vândute condimente.

Usturoi

Aroma usturoiului

Aroma usturoiului este una dintre cele mai intense dintre toate condimentele. Gustul ușor iute, înțepător și aroma distinctivă se datorează în principal alicinei care se produce atunci când un cățel de usturoi este zdrobit sau tăiat.

Utilizarea usturoiului

Usturoiul poate fi folosit în bucătărie sub diverse forme: întreg, zdrobit, uscat, măcinat, granulat, prăjit sau conservat în ulei. Creveţi, spaghete aglio e olio, paste, sos aioli, tzatziki – lista specialităților cu usturoi este lungă. Joacă un rol important în preparatele culinare din bucătăria mediteraneenă, India, China și America de Sud.

Usturoiul dă savoare mâncărurilor din carne de pui, vițel, berbec, porc, pește sau legume. Este ideal pentru sosuri, dip-uri, marinate și dressing-uri.

Pentru pizza, paste, carpaccio și pâine prăjită este recomandat să se folosească uleiul cu usturoi, care oferă un condiment aromă deosebit și poate fi făcut în casă cu foarte puțin efort.

Sfaturi pentru gătit

Este recomandat ca usturoiul să fie ținut într-un loc întunecat și uscat astfel încât acesta să nu încolțească. Pentru a rezista cât mai mult timp, este ideal să fie depozitat și în vase de lut.

Usturoiul nu trebuie rumenit prea mult deoarece se arde foarte ușor și capătă un gust amar.

Originea și istoria usturoiului

Usturoiul este cunoscut încă din secolul al XVI-lea î.Hr. Este menționat pentru prima dată în Egiptul antic, din perioada în care acesta era consumat de muncitorii implicați în construcția piramidelor. De asemenea, în India acesta era cunoscut pentru efectele sale energizante pe care le are asupra organismului.

În lumea antică, usturoiul era mai mult decât un condiment popular. Acesta era apreciat și consumat de soldații greci și romani, dar și de sportivi înainte de competițiile lor. Cu toate acestea, usturoiul era evitat de cei din clasa superioară din cauza mirosului său.

Usturoiul se armonizează bine cu busuioc, chimion, coriandru, ghimbir, rozmarin, chimen negru (nigella), cimbrișor și lemongrass.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei